Младият полузащитник на Арсенал Аарън Рамзи проговори за първи път след кошмарното счупване, което преживя миналата събота. Кракът на тийнейджъра буквално увисна, след необмислено влизане на Райън Шоукрос от Стоук Сити, и се оказа, че и двете кости на подбедрицата са счупени. Рамзи сподели много неща за трагичния ден, но не спомена нито веднъж името на Шоукрос.

„Помня всичко много ясно. След влизането, видях как кракът ми се чупи и увисва под ъгъл. Видях снимки на всичко това, но не искам да се замислям много, защото вече се е случило, не мога да го променя,” каза Рамзи. „Трудно ми е да преглътна всичко в момента. Мислех, че този сезон наистина напредвам, а това ме връща много назад. Тежко ми е, но съм млад, и времето е на моя страна. Оперираха ме миналия уикенд, знам, че ще мине време, докато се оправя, но съм решен да преодолея всичко, и се надявам да се върна още по-силен от преди.”

Аарън благодари на халфа на Стоук Глен Уилън, който се опита да му помогне на терена миналата седмица. „Не мога да повярвам каква подкрепа получавам от толкова много хора, включително фенове на най-различни отбори. Искам да благодаря на медицинския щаб на Арсенал, както и на болничния персонал, който се грижи за мен,” каза той. „Глен Уилън бе особено мил, и оценявам какво направи за мен на терена, както и лекарите на Стоук.”

„Искам да благодаря и на Арсенал, за помощта, която оказа на цялото ми семейство. Трогнат съм от посланията на феновете на Арсенал. Гордея се, че съм футболист на Арсенал и вашата подкрепа е невероятна. Искам да пожелая на съотборниците си успехи до края на сезона. Знам, че можем да спечелим трофей и ще ги подкрепям през цялото време,” завърши Аарън Рамзи.