Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Диего Форлан разкри изключително любопитни подробности от съблекалнята на „червените дяволи”. Той надигна завесата около скандала между сър Алекс Фъргюсън и Дейвид Бекъм, който доведе до раздяла между капитана на Англия и клубния му тим.

Звездата на отбора тогава беше с разцепена вежда след удар с футболна обувка, изритана от мениджъра след поражението за ФА Къп с 0:2 от Арсенал на „Олд Трафорд” през 2003 година.

По-късно сър Алекс Фъргюсън се извини за случилото се, но в крайна сметка продаде Дейвид Бекъм за 25 милиона паунда на Реал Мадрид.

Диего Форлан разкри, че онзи момент в съблекалнята се е наложило Рой Кийн и Рууд ван Нистелрой да се намесят, за да не се стигне до бой между двамата големи – треньор и футболист.

Форлан, който наскоро обяви оттеглянето си на 40-годишна възраст, си спомни за случилото се: „Това беше невероятен разрив. Беше след мача с Арсенал и Фъргюсън не беше щастлив, защото Робер Пирес направи пробив отляво, Гари Невил беше хванат далеч напред, а Бекъм не успя да го покрие.”

„В съблекалнята Фъргюсън и Бекъм започнаха да се обиждат един друг. Всяка обида беше по-лоша от предишната и двамата не отстъпваха. Тогава Фъргюсън си тръгна и изглеждаше свадата да е приключила, но Бекъм каза още нещо. Фъргюсън се обърна, видя бутонка, лежаща на пода и я ритна към Бекъм. Шипът го удари във веждата, което причини рана”, продължи разказа си пред Mirror Форлан.

източник: Gulliver/GettyImages

„Тогава Рой Кийн и Ван Нистелрой се намесиха, за да ги разделят”, сподели още бившият играч.

След случилото се, сър Алекс Фъргюсън е решил да се отърве от футболиста, тъй като инцидентът е продължил да хвърля сянка върху клуба.

Диего Форлан обаче не спести критиките си към друг бивш играч на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо.

„Роналдо беше егоист в съблекалнята – не като Бекъм. Кристиано винаги искаше да е до огледалото. Той прекарваше цял ден да се гледа в огледалото”, завърши Форлан, който бе част от Манчестър Юнайтед от 2002 до 2004 година.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/GettyImages