Докато в сряда капитанът на Манчестър Юнайтед Гари Невил очакваше началото на реванша от осминафиналите на Шампионската лига, неговите съседи в Болтън се събраха на среща, противопоставяйки се на идеята за новата му екосъобразна къща.

Според плановете, новото имение на Невил би трябвало на външен вид да изглежда като къщата на героите от детската телевизионна поредица „Телетъбис” – почти изцяло вкопано в земята, с покрив от трева и множество слънчеви панели.

Голям проблем за съседите е 54-метровата вятърна турбина, която футболистът иска да монтира, за да осигурява повече електричество за новия си дом по екологично чист път.

Цели 300 човека се събраха днес на организирана от кметството на Болтън среща, за да дискутират проекта на Гари Невил, като повечето настроения бяха негативни, въпреки че идеята е изцяло с цел опазване на природата.

„Защо трябва да имаме тази голяма, мръсна, зелена къща, защото той има много пари ли? Това би могло да бъде бъдещата къща на „Телетъбис”, казва възмутена госпожа, живееща близо до Невил.

Други съседи пък логично имат положително мнение за еко къщата, още повече, че високата вятърна турбина ще бъде на цели 500 метра от най-близкия чужд дом и няма да пречи на никого.