Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер беше най-гордият татко във вчерашния ден във футбола.

Защо ли?

Синът му Ноа направи официален дебют в тази мъжка игра именно срещу отбора, воден от баща му. Приятелският мач между „червените дяволи” и норвежкия Кристиансунд ще остане като много-много специален за цялото семейство.

Двубоят в Осло беше белязан от прекрасен миг. Оле Гунар Солскяер поздрави Ноа точно преди да се появи на терена – приятелско потупване по рамото. Или може би много повече! Емоция, която само един баща може да изпита.

Тийнейджърът нямаше много време, за да се впечатли. Беше се съсредоточил върху онова, което му предстои. Бъдещето!

19-годишният играч се появи в 85-ата минута. Кристиансунд загуби с 0:1, но двубоят в Осло ще остане като знаменателен за фамилия Солскяер.

„Разбира се, че е специална нощ. Ноа дебютира пред 28 хиляди, това е много за един норвежец. И Елиа, който беше до мен се наслади на това. За това става въпрос, когато се върнеш у дома”, сподели щастливият Оле Гунар Солскяер след мача.

„Футболистите на Кристиансунд дойдоха в нашата съблекалня, имаше размяна на екипи, правеха снимки, бяха много впечатлени от нашия отбор. Това е истинска наслада. Отборът ни е много добър, атмосферата е добра, надявам се на добри резултати, когато започне шампионатът”, коментира още специалистът.

Любопитен факт е, че Ноа Солскяер не крие пристрастията си не към някой друг, а към Майкъл Карик, затова се опитва да копира играта му на терена.

Въпреки че в началото на кариерата си започва като нападател, сега младият талант на Кристиансунд играе като полузащитник.

След края на мача Оле сам пожела да се снима заедно със синовете си Ноа и Елиа, за спомен. За семейния албум. И за всички фенове.