Предпоследният мач от предсезонната подготовка на Манчестър Юнайтед може да се окаже много специален за семейство Солскяер.

Младият талант Ноа е готов да направи своя дебют при мъжете за норвежкия тим на Кристиансунд. Ноа Солскяер. Синът на Оле Гунар Солскяер. Двубоят е тази вечер от 20.00 часа.

19-годишният младеж има 13 мача за втория отбор на Кристиансунд (клубът от родния град на баща му), в които реализира едно попадение. Той обаче има покана да тренира заедно с първия отбор.

Мениджърът на норвежците Кристиан Микелсен може да отвори пътя на младия талант за големия футбол, при това точно срещу своя баща – треньора на Манчестър Юнайтед.

Градът, който опустява заради Оле Гунар Солскяер

„Ако баща му беше по-ефективен, когато беше близо до наказателното поле, Ноа е повече от играчите, които създават атаките”, разкри мениджърът на Кристиансунд.

„Има много умения и разбира футбола. Ноа е имал добро училище. Той и няколко от другите младежи тренираха с нас известно време. Знаем, че те са добри футболисти. За нас е удоволствие да ги наблюдаваме как се развиват”, допълни треньорът на норвежците.

Синът на Оле Гунар Солскяер е полузащитник. Младият талант се опитва да копира играта не на своя татко, а на Майкъл Карик.

Изпълнителният директор на Кристиансунд също сподели: „Това, че е син на Солскяер придава допълнителна тежест на този мач.”

Приятелската среща с Манчестър Юнайтед ще се играе в Осло, но отборът носи името на едмоименния град, в който е израснал самият Оле Гунар Солскяер.

Всеки в град Кристиансунд има някаква връзка с треньора и семейството му. Сестра му е съседка на един, децата на друг учат с неговите деца, а синът му е футболист в местния отбор.