Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни ще получи изненадващ подарък за рождения си ден от своята годеница Колийн МакЛафлин.

21-годишната Колийн помолила китариста на групата OASIS Ноел Галахър да сложи автограф върху китара, която да връчи на Уейн, който е голям фен на бандата.

Ексцентричният Ноел обаче е върл фен на кръвния враг на Ман Юнайтед – Манчестър Сити. Затова 40-годишният музикант веднага измислил подъл план и пребоядисал китарата в цвета на Сити – небесносин и написал лично послание до Рууни: „Честит рожден ден, делебанко.” 

Фенката на Ливърпул Колийн изпратила инструмента до Лондон, където е звукозаписната компания на Ноел, за да се върне тя в Манчестър до утре, когато Уейн Рууни празнува 22-я си рожден ден.

Галахър останал изумен от молбата й, но решил да се позабавлява. Източник разкри пред „Сън”: „Ноел не можеше да повярва. Феновете на Юнайтед и Ливърпул не са много близки – а да помолиш човек, луд по Сити, да подпише китара за играч на Юнайтед – това си е все едно да развееш червен флаг пред бик. Но това си беше подарък за Ноел, който обича да шегичките.”

Това не е първият път, когато по-големият брат Галахър си прави подобен майтап. През 2000 година по същия повод той написа за Гари Невил, също футболист на Юнайтед – „Честит рожден ден, празноглавецо.”

Все пак Колийн се е застраховала, като е купила на Уейн още чанта на „Луи Вуитон”, както и марков вълнен пуловер.

Утре Уейн ще направи голям купон по случая, на който се очаква да присъстват много спортни звезди, сред които и боксьорът Рики Хатън.