Английският аматьорски футболен клуб 1874 Нортуич ще трябва да изиграе поне 27 мача в рамките на следващите осем седмици, за да успее да завърши успешно първенството.

Тимът на 1874 Нортуич, който се състезава във Висшата лига на Северозападната лига (деветото ниво на футбола в Англия), има 23 отлагания на мачове до момента, като освен в шампионата, клубът се бори и за още три купи.

"Имаме още 27 мача за първенство в оставащите осем седмици, а освен това играем и за три купи, така че мачовете ни до края на сезона може да станат и 32", каза пред ВВС Марк Райдинг, запален фен на отбора.

Голяма част на отложените мачове на 1874 Нортуич се дължат и на участието на тима в турнира за купата на Англия, където записа рекордните за сезона 11 срещи, преди да бъде елиминиран в третия квалификационен кръг от отбора на Осет Таун. За да завърши сезона навреме, отборът на 1874 Нортуич ще трябва да играе по поне 3 мача на седмица, а е възможно да има и по два двубоя в рамките на един ден.

"Футболната асоциация няма да позволи мачове от нивото, на което се намираме ние, да се играят след предвидения край на сезона. Преди две години отборът на Бакъп трябваше да играе два мача в един ден, за да завърши шампионата на време", каза още Райдниг, който е бивш член на борда на клуба./БТА