Ако искате да си осигурите 10 минути на смях, то нямате право да пропускате следващото видео.

Преди броени дни Дейвид Бекъм получи огромна чест, след като негова статуя бе открита пред стадиона на бившия му отбор Лос Анджелис Галакси.

Тя бе открита преди първия мач на тима за новия сезон срещу Чикаго Файър и представлява Бекс, по екип на Галакси, изпълняващ едно от марковите си центрирания.

Самият англичанин присъства на откриването и бе видимо доволен от резултата. Самата статуя се очакваше с огромно нетърпение предвид факта, че в последните години станахме свидетели на меко казано несполучливи статуи на спортни звезди. При Бекъм обаче всичко бе изпипано до последния детайл.

Само че няколко дни по-рано футболистът изпита истински кошмар, виждайки за първи път своята статуя. В случая обаче ставаше дума за гениално направена скрита камера в основата, на която бе добрият приятел на Бекъм и водещ на популярно вечерно шоу Джеймс Кордън.

Той и екипът му се възползваха от факта, че футболистът не бе виждал финалната версия на статуята. Кордън въвлече в пъкления си план и хората от клуба, за да изглежда всичко максимално достоверно. Именно те уж организираха специално събитие няколко дни преди официалното откриване, на което самият Бекъм да има шанса за първи път да види своята статуя.

А тя беше, меко казано, ужасна - издължено лице, огромни задни части и непропорционално дълги ръце бяха само част от проблемите в "статуята". Бекъм се опита да реагира хладнокръвно, но нямаше как да затвори очите си и накрая каза, че е невъзможно тази статуя да бъде представена пред феновете.

Но за негово огромно щастие накрая всичко се оказа пълна шега! Вижте видеото!

А ето и истинската статуя:

Дейвид Бекъм

източник: Gulliver/GettyImages

Дейвид Бекъм

източник: Gulliver/GettyImages