Джордан Айб ще напусне Борнемут на 1 юли, дори ако настоящият сезон не бъде завършен. Крилото, което се присъедини към „черешките“ от Ливърпул за 16 млн. паунда през 2016, няма да получи предложение за нов договор, независимо дали кампанията бъде приключена или не.

Айб е обект и на разследване от клуба за нарушаване на препоръките за социална дистанция, след като публикува снимка в социалните мрежи, на която е на фризьор. Впоследствие тя бе изтрита. Той се извини, предаде тогава Daily Mail, казвайки: „Не обмислих добре ситуацията и се извинявам. Направих така, че да имам предпазно облекло, но не осъзнах, че е нарушение на мерките“.

Айб имаше труден период в Борнемут, неуспявайки да се утвърди сред титулярите на Еди Хау. Той има едва три гола в 44 мача за тима във Висшата лига за почти четири сезона, след като бе считан за един от най-обещаващите таланти, излезли от школата на Ливърпул. 24-годишният футболист е един от седемте играчи на „черешките“ с изтичащи договори на 30 юни, заедно с Райън Фрейзър, Чарли Даниелс, Андрю Сърман, Саймън Франсис, Артур Боруц и Брад Смит.

Според водещия спортен адвокат Ник де Марко, клубовете не могат да спрат играчите, които имат желание да напуснат при изтичане на контрактите им, като Висшата лига потвърди миналата седмица, че клубовете могат да преговарят с футболистите си за нови краткосрочни сделки „до края на настоящия сезон“ за всеки, който е изправен пред тази дилема. Има все още повече от 50 играчи от Премиършип, чиито контракти изтичат при евентуален рестарт на кампанията.