Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш е на път отново да ядоса селекционерът на Франция Дидие Дешан с изказването си, че Уго Лорис все още не е първи избор за вратар при „шпорите“. Интересно е, че предишният път, когато двамата влязоха в задочен конфликт, това отново се случи непосредствено преди паузата за световните квалификации.

Освен всичко друго Дешан ще се изпокара с втори мениджър от Висшата лига, след като миналата седмица стори същото с Арсен Венгер заради Абу Диаби.

От своя страна португалският наставник продължава да настоява, че Брад Фридъл все още се намира в по-добра форма от Лорис. „След мача с Панатинайкос ние решихме, че би било логично Уго да се запознае с Висшата лига и мачовете, които се играят там“, обясни Вилаш-Боаш. Срещу Астън Вила французинът успя да запази мрежта си суха за крайното 2:0, но ученикът на Моуриньо държи на своето: „Лорис не бива да играе само в Лига Европа. Изборът му за титуляр в последния кръг обаче не е продиктуван от формата или представянето му. Брад продължава да е от огромно значение за клуба.“

На 16 октомври Франция ще гостува на Испания в среща от последната група I.