Новият мениджър на Челси Андре Вилаш-Боаш все още не е простил на бившия си работодател в Челси Роман Абрамович, че го е уволнил.

„Уважавам решението на собственика на Челси... но никога няма да го приема. Казах му, че това е отказ от мен, въпреки че той беше силно заинтересован да ме привлече. И му казах още, че той също е един от тези, които не спазиха обещанието си“, сподели Вилаш-Боаш.

34-годишният португалски специалист беше привлечен от Роман Абрамович миналото лято с 3-годишен договор. Преди това треньорът направи фурор с Порто. Андре Вилаш-Боаш обаче бе уволнен само след 256 дни на „Стамфорд Бридж“.

„Трябва да бъде ясно, че решението за прекратяването на договора ми и това, което се случваше в Челси, не беше мое. Той е собственикът. Не съм подавал оставка. Той е собственикът, който ме отстрани и собственикът, който реши да сложи край на проекта“, добави мениджърът на Тотнъм.

„Като цяло е много хубаво, че след прекратяването на проекта Челси спечели два трофея, и може да се отбележи колко чудесен беше този състав. Но в началото никой не вярваше в този тим, когато започнахме заедно“, добави Вилаш-Боаш.

„Това беше огромен поучителен опит, който съм благодарен, че преминах. Това ме прави по-добър треньор и по-добър човек сега“, каза още специалистът.