Новият мениджър на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш заяви, че се е поучил от краткия си период начело на Челси, като добави, че по-важно от неговата репутация е „шпорите“ да спечелят отличия.

Португалският спец пристигна на „Стамфорд Бридж“ миналото лято с големи очаквания към него. Замислената революция обаче се провали с гръм и трясък и бе уволнен през март заради слаби резултати.

Опитът му да загърби вече установеното ядро се оказа по-трудно от неговите очаквания. Вилаш-Боаш призна обаче всичко това ще му помогне като наследник на Хари Реднап.

„Винаги се учиш от преживяното. Опитът ми в Челси не беше много полезен от гледна точка на спечелени отличия с отбора. Но бе от голяма полза за мен. Научих някои неща, с които може би съм сбъркал. Научих, че трябва да се доверяваш на правилните хора, в правилното време“, заяви специалистът.

„Нямам за цел да си оправям репутацията. Моята мисия е Тотнъм да започне да печели трофеи. От 2008 година не сме печелили нищо. Това е голяма шанс за мен. Много съм радостен, че получих така възможност. Щастлив съм, че съм в такъв клуб с толкова високи амбиции“, добави мениджърът на „шпорите“.