Звездата на Тотнъм Гарет Бейл получи жълт картон за симулация в началото на мача срещу Интер, завършил 3:0. Това означава, че уелсецът ще пропусне реванша в Милано, но предвид комфортната победа, то липсата на Бейл дори е добра новина за „шпорите“, тъй като по този начин той ще може да изчисти картоните си за 1/4-финалите.

Явно такова е мнението и на мениджъра на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш, който си призна, че при резултат 3:0 сам е щял да нареди на Бейл да си изкара жълт картон.

Бейл падна в наказателното поле след единоборство с Валтер Гаргана и получи жълт картон от съдията Антонио Матьо, а Вилаш-Боаш не скри задоволството си от този факт.

„Гарет очевидно ще е страхотна липса. Но ако знаехме, че ще направим този резултат, щяхме да му кажем да получи жълт картон, за да бъде изчистен и да е готов за последните 8“, призна португалецът.

„Не е приключило, но сме в добра позиция. Гарет имаше влияние в поредица мачове, но се надявам, че можем да се справим без него и да продължим на 1/4-финалите“, допълни Вилаш-Боаш.