Тотнъм разби Интер с 3:0 в първия осминафинал от Лига Европа, и до голяма степен направи задачата си лесна за реванша в Милано след седмица. Там обаче „шпорите“ ще бъдат без звездата си Гарет Бейл, който получи трети жълт картон на сметката си от началото на груповата фаза, и автоматично ще е наказан за втората среща. Предвид отличния резултат от „Уайт Харт Лейн“ обаче, ходът на Бейл може да се окаже много добър, и ако съотборниците му удържат аванса, да е на линия за четвъртфиналите.

Интер не приличаше на себе си в Лондон, и инициативата от първата до последната минута бе в краката на Тотнъм. Дори и влизането от пейката на Паласио и Гуарин не промени нищо за „нерадзурите“, които бяха много апатични в защита, и безидейни в нападение, и оставиха на Тотнъм да прави каквото си поиска на свой терен.

Още в шестата минута, след центриране отляво на Гилфи Сигурдсон, Гарет Бейл с глава реализира за 1:0. Бейл обаче и получи и първия жълт картон в мача, за симулация, след като се строполи пресилено в пеналта в 15-та минута, и той ще му коства участието на реванша.

В 18-та минута, Муса Дембеле намери Аарън Ленън, той центрира успоредно на голлинията и намери Джърмейн Дефоу. Между пасивните защитници на Интер, нападателят шутира, и след страхотна намеса на Самир Ханданович, отразил удара, Гилфи Сигурдсон бе на точното място, за да засече от два метра в мрежата, за 2:0.

В 42-та минута пред Рикардо Алварес се откри най-чистото положение за Интер, след като бе изпуснат зад гърба на защитата на Тотнъм, но той шутира на половин метър покрай вратата.

Андреа Страмачони очаквано пусна в игра Родриго Паласио още в началото на второто полувреме. Въпреки това, първата опасност отново бе пред Ханданович. В 49-та минута Бейл центрира от пряк свободен удар, и Ян Вертонген остана сам до далечната греда, но не успя да засече във вратата, а вместо това я прати в аут.

Само четири минути по-късно обаче, Вертонген стигна до своето, и надскочи всички в наказателното поле, за да засече центриране от корнер с глава за 3:0.

Интер реагира със смяна и за да се появи Фреди Гуарин, за да търси някаква промяна.

В 74-та минута Родриго Паласио имаше страхотен шанс да намали изоставането на „нерадзурите“, когато излезе очи в очи с Брад Фридъл, но американският страж прояви отличен рефлекс, излезе и изби удара.

В заключителните 15 минути нито един от двата отбора нямаше някакво 100-процентово положение за гол, като Тотнъм продължи да контролира играта, и приключи спокойно мача със солидна преднина преди реванша на 14 март на „Сан Сиро“.