Астън Вила ще се бори да запази мястото си в Голямата четворка на Премиършип без капитана си Мартин Лаурсен. Бирмингамци срещат Арсенал в дерби, което може да обърне местата на двата тима в класирането. Лидерът на Вила Лаурсен обаче със сигурност отпада от двубоя, заради контузия в коляното.

В негово отсъствие капитанската лента вероятно отново ще се озове на ръката на Гарет Бари, който през лятото бе свален от длъжността заради желанието си да напусне клуба. Оттогава Бари не е извеждал тима с лентата, дори когато Лаурсен не бе в игра. Другите варианти за капитан на Вила са българинът Стилиян Петров и вратарят Брад Фридъл.

Въпреки че въпросът се върти около капитанската лента, всъщност мениджърът Мартин О`Нийл е доста по-притеснен от дупката, отваряща се в отбраната му. Макар да не попада често в светлините на прожекторите, Лаурсен е безспорният диригент на бирмингамския тим. Датчанинът игра цял мач в събота срещу Уест Хем, но в неделя се оплака от болки в коляното, а прегледите вчера показаха, че се нуждае от почивка.

В отсъствието на Мартин Лаурсен, най-вероятно наставникът на Вила ще се спре на Карлос Куеяр, който да попълни защитния вал.