Патрик Виера предвижда, че бившият му противник в средата на терена Рой Кийн ще наследи сър Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед. Бившият полузащитник на лондонския Арсенал е впечатлен от представянето на Кийно на кормилото на Съндърланд.

 

Кийн успя да преобрази „черните котки” и в момента те се борят за класиране във Висшата лига. Виера е силно респектиран от бившия капитан на Юнайтед и вярва, че някой ден той ще смени Фъргюсън.

 

„Рой Кийн познава Манчестър Юнайтед твърде добре. Той беше един от най-великите играчи и от най-великите капитани които съм наблюдавал.” – каза Виера пред „Сън” - „Той беше там толкова дълго като играч и научи много от Алекс Фъргюсън.”

 

„Аз мисля, че може би той ще е следващия мениджър на Юнайтед. Бях доста изненадан, че той навлезе толкова бързо в треньорския занаят. Мислех, че се иска по-дълго време за пренастройка, но когато футболът е в кръвта ти, той е винаги там. Ти имаш страстта – имаш я винаги.”

 

„Аз имам огромно уважение към Рой Кийн. Той беше безпощаден, беше твърд, но аз обичах нашите двубои. Имам дълбок респект към него като футболист. Той спечели всичко с Юнайтед, той беше фантастичен футболист.”