Австралийският нападател Марк Видука се съгласи да играе за „кенгурата” в турнира за Азиатската купа през следващия месец, след като преди това намекна за напускане на представителния тим.

Видука свика пресконференция в петък сутринта, за да обяви оттеглянето си, но промени решението си в последния момент, след като говори с треньора на националите Греъм Арнолд.

„Първоначално искаше да се оттегли, но след като го обмисли, реши да остане и да помогне на отбора”, каза наставникът на пресконференцията.

„Не бе нужно да го убеждавам, аз просто искам хора, които са отдадени на 100%, а Марк е отдаден на 110%. Това е негово решение”.

Арнолд, заяви че подписването на Видука с Нюкасъл го е накарало да се замисли и тревожи за много неща, което е и причината за временната промяна в желанието на нападателя да играе за Австралия.

Домакини на Азиатската купа, в която ще участват общо 16 отбора, ще бъдат Индонезия, Малайзия, Тайланд и Виетнам. Той ще се проведе между 7 и 29 юли, като Австралия е в група с Тайланд, Ирак и Оман и е сред фаворитите за спечелване на турнира.