Отборите на Евертън и Ливърпул не успяха да се победят и завършиха 3:3 в мача от 12-я кръг на Премиърлийг. За сметка на това двата тима направиха изключително зрелищен мач, изпълнен с обрати и интересни ситуации пред двете врати.

Дербито на Мърсисайд успя напълно да оправдае очакванията, като зрителите станаха свидетели на множество голови положения. Двубоят се игра на „Гудисън парк“.

Още в 5-та минута гостите от Ливърпул поведоха в резултата. След центриране от корнер и разбъркване, топката стигна до далечния стълб на вратата, Фелипе Коутиньо, останал сам, вкара за 1:0. Само 3 минути по-късно обаче Миралас изравни за 1:1.

ВИЖТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МОМЕНТИ ОТ МАЧА ТУК!

В 19-та минута отново Ливърпул излезе напред в резултата. Луис Суарес демонстрира чудесната си форма. Уругвайският национал стреля от пряк свободен удар и майсторски прати топката във вратата на съперника за 2:1.

В 35-та минута домакините можеха да останат с човек по-малко. Миралас влезе много грубо в крака на Луис Суарес, а реферът Фил Дауд показа само жълт картон на провинилия се футболист.

Двуострата игра продължи и през второто полувреме, като интригуващите мигове не свършиха с това. В 72-та минута Симон Миньоле успя да спаси мрежата си след удар от фаул на Ромелу Лукаку, но при последвалото разиграване в наказателното поле именно белгийският национал вкара за 2:2.

Само 9 минути по-късно Евертън успя да обърне резултата. След изпълнение на корнер, Лукаку надигра във въздуха защитата на Ливърпул и вкара за 3:2.

Гостите обаче не бяха съгласни с това развитие на мача. В 89-та минута влезлият като резерва Даниел Стъридж спаси своя отбор от поражение. Нападателят засече с глава за 3:3 центрирана от фаул топка.

В даденото от съдията продължение Стъридж отново прати топката в мрежата, но реферът маркира засада.

След равенството Евертън заема 5-о място във временното класиране с 21 точки, колкото има и Челси, а Ливърпул е на втората позиция с 24 точки, с една по-малко от Арсенал. И двата лондонски тима обаче (Челси и Арсенал) все още не са изиграли мачовете си от кръга.