Астън Вила загуби с 2:4 от Челси пред близо 43 000 зрители на „Вила Парк“ в мача от 31-ия кръг във Висшата лига. На трибуните бе капитанът на домакините Стилиян Петров, който вчера бе диагностициран с остра левкемия.

След шест месеца суша Фернандо Торес отново се разписа за „сините“ в мач за първенството. С успеха пък Челси сложи край на дълга серия без победа като гост.

Очаквано двубоят бе емоционален заради присъствието на Стилиян Петров на трибуните. Феновете на бирмингамци подкрепиха в 19-та минута българския национал като в продължение на една минута го аплодираха на крака. На загрявката преди началото на срещата играчите на двата тима също изразиха своята подкрепа със специални фланелки.

Фернандо Торес започна като титуляр за Челси, а Дидие Дрогба изобщо не попадна в групата на Роберто Ди Матео. Сред стартовите 11 за лондончани започна и Даниел Стъридж, което означаваше, че на пейката липсваше друг чист нападател.

Челси успя да поведе в резултата в 9-та минута. Франк Лампард намери Хуан Мата, който пусна към Торес. Ударът на испанеца бе блокиран добре от Стивън Уорнък, топката обаче стигна до Даниел Стъридж, който мощно вкара за 1:0. При този резултат приключи и първото полувреме.

Вила е отборът, който е допуснал най-много голове от корнер от началото на сезона. Именно след такова положение – в 51-та минута – гостите удвоиха преднината си. Хуан Мата центрира, топката в крайна сметка стигна до Бранислав Иванович, който вкара покрай Шей Гивън за 2:0.

Само в рамките на три минути селекцията на Алекс МакЛийш върна двете попадения пасив. В 77-та минута след разбъркване в наказателното поле на Челси, оставен непокрит Джеймс Колинс от близо вкара за 1:2.

Ерик Личай в 80-та минута засече отлично центриране на Марк Олбрайтън за 2:2. Със сериозна вина за гола е Ашли Коул, който не успя да уцели топката и да я изчисти, преди тя да стигне до голмайстора за бирмингамци.

Домакините си повярваха, че могат да вземат нещо повече от срещата, но импулсът им бе пресечен в 83-та минута. Нов корнер за Челси, Фернандо Торес продължи топката, а Бранислав Иванович засече за 3:2.

В продължението над двубоя, в 93-та минута, Фернадо Торес сложи край на шестмесечната си голова суша във Висшата лига. И реализира в типичния си стил. Пое с едно докосване топката на границата на наказателното поле, след което вкара по тревата за 4:2 в полза на Челси.

След успеха Челси заема 5-то място във временното класиране с актив от 53 точки. Астън Вила пък е 15-ти с 33 точки, на 4 точки над зоната на изпадащите.