Капитанът на България и Астън Вила Стилиян Петров ще присъства на днешния мач между неговия тим и Челси само 24 часа, след като разбра, че е болен от акутна левкемия.

Заболяването на българина бе открито след рутинни прегледи, след като той се оплака, че не се чувства добре след мача на Вила с Арсенал през миналия уикенд, загубен от бирмингамци с 0:3. Новината за болестта на капитана на България шокира всички, като от целия свят заваляха послания в знак на подкрепа за 32-годишния халф.

Въпреки лошата новина обаче, Стенли е решен да подкрепи своите съотборници в днешния мач със "сините" на "Вила Парк", който започва в 17:00 часа българско време, информира БГНЕС. Бившата звезда на Селтик ще бъде на трибуните на стадион "Вила Парк".

Той вече е на стадиона, заедно със семейството си. Очаква се феновете на Астън Вила да започнат с подкрепата си към нашия играч още от самото начало на мача, а кулминацията ще бъде в 19-та минута на срещата. Стенли започва лечение в понеделник в клиника в Лондон.