Въпреки че прави невероятен сезон, в който бележи гол след гол за Арсенал, нервите на Робин Ван Перси изглежда понякога не издържат, показа момент от победата над Нюкасъл с 2:1 снощи.

Топчиите стигнаха до инфарктен домакински успех срещу свраките с гол на Томас Вермален в 95-ата минута на редовното време, а секунди след това Ван Перси за малко не стигна до бой със сънародника си Тим Крул.

През миналата година двамата дори бяха съотборници в националния отбор на Холандия, а няма да е голяма изненада и ако 23-годишният Крул бъде включен в състава на оранжевите за Евро 2012, където със сигурност ще бъде и нападателят на Арсенал. Възможно е обаче и вратарят да не бъде викан в селекцията, заради напрежението между него и звездата на лалетата.

След срещата мениджърът на лондончаните Арсен Венгер изрази задоволство, че съдията прояви милост към Робин Ван Перси, а не го изгони от игра.

„Радвам се, че Робин остана с жълт картон, а не с червен. Не знам дали имат предистория от Холандия с Крул или е просто нещо по време на мача. Те изглеждаха малко нервни по време на срещата“, коментира Венгер.

Наставникът на Нюкасъл Алън Пардю пък обясни, че двамата холандци са се дразнили един друг по време на двубоя и след попадението на Вермален ситуацията е ескалирала.