Когато един футболист има изиграни над 600 мача във Висшата лига и 49 срещи за националния отбор на Англия, едва ли мнозина очакват той да прави елементарни грешки.

Когато обаче става дума за вратаря на Портсмут Дейвид Джеймс, нещата придобиват малко по-различен характер.

Поредната уникална проява в кариерата на Джеймс бе в снощния двубой от английското първенство между Помпи и Челси, завършил с катастрофална загуба с 0:5 за състава на стража.

До 32-рата минута пълният с неуредици през този сезон тим на Портсмут се държеше добре на терена срещу борещия се за титлата тим на Карло Анчелоти. Тогава обаче дойде звездния час на вратаря.

Точно тогава играч на Челси се опита да изведе Дидие Дрогба на стрелкова позиция, Дейвид Джеймс предвидливо излезе извън наказателното поле, за изрита леката топка, но тогава се случи чудото – вместо кълбото Джеймс изрита… въздуха. Кълбото мина под крака на стража и стигна до Дрогба, за който не бе трудно да направи 0:1 на празна врата.

Лошата новина в случая е за националния отбор на България. Няма смисъл да се радваме от трагичните изяви на вратаря на Англия, тъй като през август Дейвид Джеймс става на 40 години и едва ли ще играе в квалификациите за Евро 2012. Ако продължава да се изявява по същия начин във Висшата лига, нищо чудно бившият играч на Ливърпул да пропусне и задаващият се през лятото Мондиал 2010.