Челси разгроми с 5:0 като гост приличащия на разбит кораб през този сезон тим на Портсмут и се изкачи на второ място в класирането на Висшата лига.

През първото полувреме падна на Фратън Парк падна само един гол. В 32-ата минута националният вратар на Англия Дейвид Джеймс направи трагикомична грешка при опита си да изрита топката, тя попадна у Дидие Дрогба и за него не бе проблем да вкара на празна врата.

Крушението за Помпи започна пет минути след началото на втората част, когато Флоран Малуда се разписа след подаване на Франк Лампард. Десет минути отново точен за 3:0 бе Малуда, а голът пак бе изработен от Лампард.

В 77-ата минута и Дрогба вкара второ попадение в двубоя, а в добавеното време Франк Лампард също увенча добрата си игра с гол за крайното 5:0.

Челси се изкачи на второ място в класирането, като вече е с точка пред Арсенал и на една зад лидера Манчестър Юнайтед. Портсмут е здраво закотвен на дъното с едва 13 точки от 31 мача, след като 9 точки бяха отнети на тима по служебен път.

В същото време Стилиян Петров игра пълни 90 минути за неговия Астън Вила при домакинското равенство 1:1 срещу Съндърленд.

Черните котки поведоха в 21-ата с гол на Фрайзър Кембъл, а домакините изравниха чрез Джон Карю в 29-ата минута. Така след два поредни хикса Вила изостана на четири точки от последното място, даващо шанс за изява в Шампионската лига.

Без възстановяващия се от контузия Мартин Петров Манчестър Сити загуби на свой терен с 0:2 от Евертън. Точни бяха Тим Кейхил в 33-ата минута и Микел Артета в 85-ата.

В четвъртата среща от Висшата лига в сряда Блекбърн спечели с 2:1 у дома срещу Бирмингам Сити. И двата гола за Роувърс вкара Дейвид Дън, а за гостите точен бе Джеймс МакФедън.