Кевин Миралас вкара фантастичен гол, за да съхрани надеждите на Евертън за европейско участие през следващия сезон. „Карамелите“ се наложиха с 1:0 над Стоук Сити, но изпрати съперника на четири точки от зоната на изпадащите.

На „Гуудисън Парк“ се води сериозна, но не особено приятна за гледане битка, а силите бяха доста изравнени, преди белгийското крило Миралас да отбележи в 28-та минута.

След центриране в наказателното поле на Евертън, топката бе избита от Тим Хауърд към центъра на терена, още преди кръга, в средата на собственото си поле, Миралас пое топката, премина на слалом през няколко защитника, и вкара с лекота покрай Асмир Бегович. Интересното бе, че подаването на Хауърд е третата асистенция от вратар този сезон във Висшата лига.

Преди това, Стоук пропусна да излезе напред, когато Джонатан Уолтърс нацели греда от близко разстояние. Гостите имаха лека инициатива след почивката, в опит да намерят поне изравнително попадение, но така и не разгадаха защитата на Евертън.

С повече опит, „карамелите“ удържаха фронта през второто полувреме, отново лишено от много футболни достойнства.

С победата Евертън вече има 51 точки и е на шесто място във временното класиране, само на четири зад Челси и местата в Шампионската лига, и на две зад Арсенал.

Стоук Сити има 34 точки в актива си, докато пряко застрашените от изпадане около чертата тимове – Астън Вила и Уигън - към момента имат 30.