С трогателна церемония бе почетена паметта на 96-те загинали при „Хилзбъро“ непосредствено преди двубоя Ливърпул – Манчестър Юнайтед.

В 80-я мач от Висшата лига между тези два състава на Анфийлд, привържениците от Мърсисайд, както и на „червените дяволи“ отдадоха своята почит към своите „братя и сестри, които никога няма да бъдат забравени“.

Преди първия съдийски сигнал на Анфийлд в 15:30 часа българско време капитанът на Юнайтед в този мач Райън Гигс пусна 96 червени балона в небето, като помен за жертвите от трагедията преди 23 години, за която преди няколко дни излязоха наяве нови шокиращи разкрития.

В знак на почит бе забравена дори голямата вражда между Луис Суарес и Патрис Евра. Двамата демонстрираха истинско футболно джентълменство, като си подадоха ръце, независимо от расисткия скандал.

Феновете на стадиона не спряха да аплодират в знак на почит, а в хореографията преди първия съдийски сигнал изписаха на трибуните „Справедливост“ и „Истина“, заради оневиняването на привържениците години след трагедията на „Хилзбъро“. На съоръжението прозвуча и химна на Ливърпул - „You'll Never Walk Alone“.

Футболистите на Манчестър Юнайтед излязоха с тренировъчни екипи с надпис 96 на гърбовете, с което още веднъж засвидетелстваха уважението си.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК!