Отборът на Тотнъм записа първа победа от началото на сезона в Премиършип едва в 4-я кръг на английската Висша лига. „Шпорите“ успяха да спечелят трите точки, като се наложиха като гост с 3:1 над Рединг.

От началото на шампионата Тотнъм, под ръководството на Андре Вилаш-Боаш, успя да запише две равенства и една загуба. Рединг пък остава в зоната на изпадащите, на незавидното 19-о място, само с една точка в актива си.

Тотнъм поведе още в 18-та минута, Аарън Ленън напредна по дясното крило, върна към Джърмейн Дефоу, който с мощен удар по земя се разписа за 1:0.

През второто полувреме „шпорите“ продължиха с убедителната си игра и удвоиха в 71-та минута. Този път нападателят Гарет Бейл се разписа, а класическият резултат бе оформен само 120 секунди по-късно. Отново Джърмейн Дефоу се превърна в герой. Нападателят открадна топката от защитник на Рединг в средата на терена, напредна, преодоля останалите двама бранители и с точен удар вкара за 3:0.

В самия край на мача домакините стигнаха само до почетно попадение. В 90-та минута влезлият като резерва Хал Робсън-Кану оформи крайното 3:1.

По-този начин Тотнъм се изкачи до средата на таблицата в Англия, като заема 10-о място с 5 точки в актива си. Рединг е на предпоследната, 19-а, позиция с едва една точка.

Срещи от четвъртия кръг на английското футболно първенство във Висшата лига:

Рединг - Тотнъм 1:3

в понеделник:

Евертън - Нюкасъл Юнайтед

от събота:

Съндърланд - Ливърпул - 1:1

Норич Сити - Уест Хeм - 0:0

Арсенал - Саутхeмптън - 6:1

Астън Вила - Суонси Сити - 2:0

Фулъм - Уест Бромич Албиън - 3:0

Манчестър Юнайтед - Уигън - 4:0

Куинс Парк Рейнджърс - Челси - 0:0

Стоук Сити - Манчестър Сити - 1:1


szólj hozzá: Reading vs Tottenham 1:3 GOALS HIGHLIGHTS