Тотнъм се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Англия, след като победи с 3:1 Стивънидж при преиграването на „Уайт Харт Лейн“.

Доста изненадващо гостите получиха право да изпълнят дузпа още в 3-та минута, след като Нелсън събори Бриом в наказателното поле на Тотнъм. Именно Бриом реализира наказателния удар.

Стивънидж пропусна да поведе с 2:0 в 25-та минута, когато Бриом центрира от фаул в наказателното поле на Тотнъм, където Аштън засече топката с глава, но след това излезе в аут.

Все пак Тотнъм изравни резултата в 26-та минута, когато Дефоу се измъкна от защитниците на гостите и прати топката във вратата на Стивънидж.

В началото на второто полувреме играчите на Стивънидж имаха нова възможност да вкарат, но ударът на Робъртс бе спасен от Кудичини.

Тотнъм получи право да изпълни дузпа в 53-та минута, когато Робъртс фаулира Бейл в наказателното поле на Стивънидж и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Емануел Адебайор.

Гарет Бейл нацели гредата в 63-та минута и пропусна да се разпише.

Тотнъм вкара и трети гол в 75-та минута, когато Бейл пусна към Дефоу и той отбеляза своя втори гол в срещата.

На четвъртфиналите за Купата на Англия Тотнъм ще се изправи срещу Болтън, а двубоят по програма трябва да се играе на 17-и март.


szólj hozzá: Tottenham Stevenage 3:1 GOALS