В среща от 31-ия кръг на Висшата лига Тотнъм успя да обърне Саутхемптън с 3:2. За "шпорите" на два пъти вкара Ериксен в 31-ата и 46-ата минута, както и Гилфи Сигурдсон в добавеното време на редовното време. За гостите точни бяха Родригес в 19-ата и Лалана в 28-ата минута.

Саутхемптън изненада неприятно домакините в началните минути, играейки доста освободено.

Момчетата на Маурисио Почетино вкараха два гола в рамките на 9 минути. В 19-ата минута Боруц изпълни удар от вратата, двама футболисти на Тотнъм не успяха да отиграят тапката в центъра на терена, тя попадна в Джей Родригес, който излезе очи в очи с Лорис и го преодоля.

Само девет минути по-късно Лалана вкара втори гол за гостите. Роуз загуби топката от Ламбърт, футболистът на Саутхемптън пусна пас на Лалана, а той матира френския страж на домакините.

"Шпорите" се съвзеха бързо и в 31-ата минута Кристиан Ериксен матира Боруц с удар от 7 метра.

През втората част домакините изравниха резултата минута след подновяването на играта. Солдадо пусна топката към далечната грeда, където на точното място беше Ериксен и се разписа на празна врата.

Малко по-късно ролите се размениха и Ериксен асистира на Солдадо, но ударът на испанеца не попадна във вратата. През втората част играта на гостите не вървеше и те трудно се справяха с футболистите на Тотнъм.

В крайна сметка в добавеното време Гилфи Сигурдсон донесе 3-те точки в полза на "шпорите" с удар извън наказателното поле. След успеха Тотнъм е на 5-ото място с 56 точки, а Саутхемптън запази актива си от 45.