Сър Алекс Фъргюсън позна, че неговият Манчестър Юнайтед ще има проблеми при гостуването си на Суонси Сити в 18-ия кръг. „Червените дяволи“ стигнаха до 1:1 на „Либърти Стейдиъм“ след куп невъзможни пропуски, грозни сцени и изравнителен гол на вече едноличния голмайстор на Висшата лига Мигел Миста – Мичу.

Юнайтед пристигна в Уелс с всичките си звезди в титулярния състав. Робин ван Перси и Уейн Рууни отново получиха шанс да покажат смъртоносното си взаимодействие, като Ашли Йънг и Луис Антонио Валенсия пробиваха по фланговете. За пореден път като двойка вътрешни халфове започнаха Том Клевърли и Майкъл Карик, а капитанът Неманя Видич ръководеше отбраната пред Давид Де Хеа.

Играчите на Фъргюсън стартираха ударно и в 15-ата минута Йънг принуди Мишел Ворм да се намесва решително. Вратарят изби в ъглов удар, но от флагчето Ван Перси завъртя топката на близката греда, където нисичкият Патрис Евра с глава я насочи в десния ъгъл покрай позадремалия Леон Бритън.

Тимът на Лаудруп трябваше бързо да се отърси от първоначалния шок, като постепенно успя да измести играта в половината на Юнайтед. В 20-ата минута съдията Майкъл Оливър спря Йонатан де Гузман, който излизаше сам срещу Де Хеа, заради спорен фаул на Мичу срещу Фил Джоунс. Малко преди изминаването на половин час обаче испанецът наказа отбраната на гостите. Страхотна триходова комбинация в центъра изведе Де Гузман на стрелкова позиция вляво от вратата. Холандецът шутира силно, Де Хеа изби, но бе безпомощен при добавката на Мичу, който отбеляза 13-ия си гол за сезона.

До края „лебедите“ плаваха в свои води и в заключителните минути на първата част можеха да стигнат до обрат. Де Гузман открадна топката от Джони Евънс в наказателното поле, тръгна по аутлинията, но вместо да потърси някой измежду свободните си съотборници, прати топката право в ръцете на Де Хеа.

След почивката обаче на терена имаше един отбор и това бе Юнайтед. Играчите на Фъргюсън излязоха с променена мотивация, но като по чудо пропиляваха невероятни възможности. Защитата на домакините пък изобщо не знаеше къде се намира и в 67-ата Ван Перси опита с технично изпълнение да намери горния ляв ъгъл, но топката тупна върху напречната греда.

Малко по-късно резервата Хавиер Ернандес получи топката малко зад точката на дузпата, но ударът му бе отразен от вратаря.

В 76-ата пък на терена се разиграха грозни сцени. Ван Перси проби към наказателното поле и бе повален от двама бранители на гостите малко пред границата. Съдията наду свирката и докато холандският нападател го гледаше с разперени ръце, Ашли Уилямс изрита топката с всички сили в тила му. Ван Перси скочи като ужилен, за да търси саморазправа с бранителя, като и двата отбора се опитаха да ги разтърват. В крайна всеки от тях получи жълт картон, а пък Рууни профука прекия свободен удар и веднага бе заменен с Гигс.

В 78-ата Майкъл Карик изпревари пазача си при ъглов удар отдясно и с глава насочи топката към вратата, но и той намери напречната греда.

120-секунди по-късно Робин ван Перси засече остро подаване на Евра във вратата, но Уилямс изби. Кълбото стигна до Йънг, който от 8 метра също стреля към вратата, но Бен Дейвис подложи тялото си и спаси попадението. „Червените дяволи“ поискаха дузпа, защото кълбото се удари в ръката му, но Оливър прецени, че тя е била плътно долепена до тялото му и не отсъди дузпа.

Така Юнайтед намали преднината си пред Сити на 5 точки още в началото на сгъстения цикъл от мачове по празниците. Все пак тимът на сър Алекс остава начело с 43-

Въпреки точката Суонси загуби позиции и вече е 11-и с 24 точки.


szólj hozzá: Swansea vs Manchester United 1:1 GOALS HIGHLI