Четвъртодивизионният Брадфорд Сити продължава със сензационния си поход към финала за Купата на Лигата в Англия. В първия мач от 1/2-финалите момчетата на Фил Паркинсън, които в предния кръг шокиращо изхвърлиха от турнира звездите на Арсенал, биха с 3:1 у дома друг тим от Висшата лига - Астън Вила.

Така отборът, заемащ седмото място в класирането на Лига Две, дори може да си позволи да загуби с един гол разлика в реванша на Вила Парк и да се класира за мечтания финал на Уембли.

Брадфорд поведе на гостите в 19-ата минута с точен изстрел на Наки Уелс, а в 77-ата минута Рори МакАрдъл вкара за 2:0 и хвърли в екстаз над 22 000 ентусиазирани зрители на стадион Коръл Уиндоус.

Андреас Вайман върна едно попадение за Вила в 83-ата, но това не успя да пречупи домакините, които геройски отвърнаха на удара с удар и в 88-ата минута вкараха трети гол, дело на централния бранител Карл МакХю.

Така на 22 януари тимът на Брадфорд Сити от 4-ата английска дивизия ще гостува в Бирмингам с преднина от 3:1 и в името на романтиката във футбола ще се опита да отстрани бившия европейски шампион Астън Вила.

В големия финал на Уембли победителят от този сблъсък най-вероятно ще срещне настоящия еврошампион Челси, който в полуфиналите ще играе със Суонзи Сити.