Арсенал записа един от най-срамните моменти в историята си, след като бе отстранен от четвъртодивизионния Брадфорд Сити на 1/4-финалите за Купата на Лигата в Англия.

Топчиите отпаднаха след дузпи, но заслужаваха да бъдат елиминирани още в редовното време, когато скромният тим водеше с 1:0 до 87-ата минута, когато Касорла изравни на 1:1 и прати сблъсъка в продължение, в което не падна гол и се стигна до дузпи.

Въпреки непретенциозния съперник, Арсен Венгер пусна в игра повечето от звездите си, като титуляри бяха Шчесни, Мертезакер, Вермален, Гибс, Касорла, Уилшър, Кокелин, Рамзи, Подолски и Жервиньо, а като резерви влезнаха Чамак, Росицки и Окслейд-Чембърлейн.

Играчите на Брадфорд не се стреснаха от милионерите, които Венгер изправи срещу тях и поведоха в резултата още в 16-ата минута, когато Уил Аткинсън центрира от фаул в наказателното поле, където Гари Томпсън бе оставен непокрит и от седем метра разстреля Войчек Шчесни.

В 42-ата минута Жервиньо направи уникален пропуск, като от три-четири метра не успя да прати топката в открилата се пред него почти празната врата и домакините запазиха преднината си до почивката.

Малко преди края на първото полувреме отборът от ниските нива на английския футбол дори можеше да удвои преднината си, но Наки Уелс от 12-метра стреля встрани от вратата на Шчесни.

През втората част очаквано Арсенал натисна, но момчетата Фил Паркинсън се бранеха храбро и дълго време не позволяваха на именития си съперник да изравни резултата за кеф на 24 000 зрители по трибуните в Брадфорд.

Отбраната на домакините обаче се пропука три минути преди края на редовното време, когато Санти Касорла центрира добре отляво, защитата на Брадфорд Сити не успя да избие и от два метра непокритият Томас Вермален с глава изравни за 1:1, като това бе първи гол за белгиеца от началото на сезона.

До края на редовните 90 минути Касорла можеше да се превърне в герой за топчиите, но вратарят на домакините Мат Дюк изби два негови опасни изстреля и прати мача в продължения.

Арсенал логично бе по-активен в добавените 2 по 15 минути, като началото на второто продължение Санти Касорла нацели гредата, но играчите на Венгер така и не стигнаха до гол и двубоят трябваше да се реши с дузпи.

Вратарят на домакините Мат Дюк спаси блестящо първи удар от бялата точка на Касорла. Втори за Арсенал изпълни Маруан Чамак, който стреля в гредата, докато за Брадфорд първите две дузпи бяха вкарани от Нейтън Дойл и Гари Джоунс, давайки преднина от 2 гола на отбора от Лига Две.

Шчесни да спаси удара на Стивън Дарби и върна интригата, а Джак Уилшър първи вкара за топчиите чак при третата дузпа, като след него това стори и Алек Окслейд-Чембърлейн, докато междувременно Алън Конъл бе точен за Брадфорд.

Войчек Шчесни спаси изстрела и на Ричи Джоунс, но това не бе достатъчно, тъй като капитанът на Арсенал Томас Вермален би в гредата петата дузпа за Арсенал и прати Брадфорд Сити на 1/2-финал за Купата на Лигата с общото 4:3 (1:1 в редовното време и продълженията и 3:2 при дузпите).

Така Арсенал може да остане без трофей за 8-а поредна година. За последно артилеристите взеха отличие през 2005-а, когато спечелиха Купата на Англия. Именно този турнир и Шампионската лига са единствените надпревари, в които Арсен Венгер може да се надява да спечели нещо през този сезон, тъй като във Висшата лига тимът му е 7-и, на цели 15 точки от водача Манчестър Юнайтед и там битката изглежда вече изгубена.