Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс защити Ашли Йънг от обвиненията, че е симулирал за дузпа при равенството 0:0 срещу Реал Сосиедад снощи.

Двубоят от Шампионската лига можеше да завърши и с победа за „червените дяволи“, след като през второто полувреме англичанинът с поредното си театрално изпълнение в противноковото наказателно поле заработи наказателен удар. Италианският съдия Никора Рицоли се подведе от явната симулация на Йънг, но Робин ван Перси нацели гредата с изстрела си от бялата точка.

ВИДЕО С ПОСТЪПКАТА НА ЙЪНГ ВИЖТЕ ТУК!

Дейвид Мойс обаче взе страната на своя футболист и заяви, че според него наказателният удар е бил отсъден правилно. „Гледах повторения и техният играч със сигурност го дърпа в наказателното поле“, категоричен бе шотландецът. „Ако видите къде се намира съдията, той е на не повече от метър-два спрямо ситуацията и решава да отсъди дузпата.“

„Единственото, което знам, е, че получихме дузпа, не смятам да говоря за репутации или такива неща. Реферът беше там. Той взе доста решения в течение на мача, а в конкретния случай ни даде дузпа“, допълни Мойс.