Ливърпул започна с победа новия сезон в Премиършип. Мърсисайдци надиграха Стоук Сити като домакин на „Анфийлд“, но доста драматично стигнаха до успеха с 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Даниел Стъридж в 37-та минута.

Ливърпул се представи много силно през първото полувреме и в началото на втората част, когато домакините контролираха ситуацията на терена, но направиха много големи пропуски. „Червените“ обаче се представиха много колебливо в последните 20 минути на срещата, а в последните секунди на двубоя футболистите на Стоук Сити дори можеха да стигнато до равенството, но Джонатан Уолтърс пропусна да вкара от дузпа в 89-та минута, когато ударът му бе спасен от Симон Миньоле.

Мачът започна много отворено, като футболистите на Ливърпул контролираха повече топката, но това позволяваше на гостите да контраатакуват опасно. В 9-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Ливърпул Симон Миньоле увисна и топката попадна в Робърт Хут, който стреля, но топката срещна напречната греда.

Ливърпул отговори в 13-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Стоук Сити Коло Туре засече топката с глава, но тя срещна напречната греда, а след това при добавката ударът на Даниел Стъридж отблизо бе изключително неточен.

Минута по-късно в 14-та Филипе Коутиньо пусна чудесен извеждащ пас към Даниел Стъридж, който излезе сам срещу Асмир Бегович, но не отигра добре положението и си затвори ъгъла, а след това стреля от невъзможна ситуация, което улесни защитата на Сток Сити.

Ливърпул продължи да атакува опасно и в 28-та минута Коутиньо пусна отличен чудесен извеждащ пас към Хосе Енрике, който излезе сам срещу Бегович и стреля, но вратарят на Стоук Сити показа добър рефлекс и спаси. Шест минути по-късно Коутиньо подаде към Яго Аспас, който стреля опасно, но Бегович отново спаси. В 36-та минута Хендерсън получи добър извеждащ пас и без да се забавя стреля, но Бегович за пореден път доказа чудесните си вратарски качества и спаси.

Ливърпул все пак поведе в резултата в 37-та минута, когато Даниел Стъридж се разписа със силен изстрел извън наказателното поле, като прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Бегович.

Стоук Сити можеше да изравни резултата в 42-та минута, но Миньоле успя да спаси хубав далечен удар на Уолтърс.

В началото на второто полувреме футболистите на Ливърпул продължиха да контролират ситуацията на терена. В 52-та минута Джордан Хендерсън стреля опасно, но Бегович отново спаси.

В 64-та минута Хендерсън отново излезе на добра позиция и стреля, Бегович успя да докосне топката, която след това срещна десния стълб на вратата на Стоук Сити. Стивън Джерард можеше да се разпише в мача в 79-та минута, когато стреля опасно от фаул, но Асмир Бегович отново спаси.

"Грънчарите" имаха отлична възможност да изравнят резултата в 88-та минута, когато получиха дузпа след игра с ръка на Даниел Агер. Дебютиращият Симон Миньоле обаче спаси изстрела от бялата точка на Джонатан Уолтърс, а след това и добавката на Кенуайн Джоунс, за да донесе трите точки за своя тим.

Така Ливърпул стартира сезона с победа и първи 3 точки, докато Марк Хюз дебютира официално начело на Стоук Сити със загуба.