Шампионът на Англия Манчестър Сити разкри планове за нова тренировъчна база до „Етихад Стейдиъм“, която ще струва умопомрачителните 100 милиона паунда.

Футболна академия „Сити“ ще отвори врати за началото на сезон 2014/2015, като ще включва 16 игрища с оригинални размери, 7-хиляден стадион, където отборът на резервите ще играе мачовете си, и специален медиен център.

Бившият играч на „небесно сините“ Патрик Виера, който в момента работи като футболен администратор в Сити, вярва, че проучването, което включва посещения на множество подобни съоръжения по целия свята и на базата на което е съставен планът, ще доведе до изграждането на един от най-добрите тренировъчни центрове.

„Това, което намирам за наистина впечатляващо относно проекта, преди самото създаване, е, че посетихме съоръжения от света на футбола, на баскетбола и на американския футбол, така че свършихме доста работа“, сподели бившият френски национал. „Това е дългосрочно обвързване от страна на футболния клуб и се вълнувам много, защото още при първия поглед на плановете, вече няма да имате търпение работата да започне.“

„Мисля, че клубът ще реализира нещо фантастично. Когато си футболист, ти искаш да се развиваш, а за това търсиш едни от най-добрите съоръжения за целта“, добави Виера.