Манчестър Сити победи Арсенал с 2:0 във второто дерби от 22-рия кръг на Висшата лига. На „Емиратс“ гостите не се затрудниха особено със своя съперник и взеха трите точки с голове на Джеймс Милнър и Един Джеко през първото полувреме. Голяма роля за лесния успех имаше и червения картон на Лоран Кошчиелни още в 10-а минута на мача.

Шампионите започнаха мача по-добре и още в началните минути се опитаха да стигнат до гол във вратата на Шчесни. В 10-а минута Кошчиелни събори Джеко в наказателното поле с прийом, който отиваше повече на борбата, отколкото на футбола. Съдията Майк Дийн веднага посочи бялата точка, а Кошчиелни получи червен картон и остави съотборниците си в намален състав.

Зад топката застана Джеко, чийто удар бе блокиран от Шчесни, топката се удари в гредата и като по чудо мина по голлинията, за да се върне в полския вратар на Арсенал.

Това не притесни „гражданите“, които в 21-а минута все пак стигнаха до първи гол в мача. Тевес се възползва от позаспалата защита на Арсенал, изпълни бързо пряк свободен удар и подаде към Милнър, който с мощен удар покрай Шчесни вкара за 1:0.

Сити продължи да търси втори гол и го намери след още 11 минути. Милнър се измъкна от Гибс и пусна хитър пас към Тевес. Аржентинецът стреля, Шчесни изби, но в краката на Джеко, който просто чукна топката в опразнената врата и се реваншира за пропуска си от дузпата.

През второто полувреме Арсенал оказа по-сериозна съпротива на своя съперник, но не успя да оползотвори шансовете си и да застраши победата на шампионите.

В 75-а минута численото равенство на терена се възстанови, след като капитанът на Сити Венсан Компани получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Джак Уилшър. В оставащите минути Арсенал бе господар на терена, но така и не успя да вкара гол.

В класирането пасивът на Сити спрямо лидера Ман Юнайтед се запази 7 точки, а Арсенал е на шеста позиция с 34 точки.