Шампионът на Англия Манчестър Сити победи много трудно с 2:1 Фулъм в мач от шестия кръг на Висшата лига.

На „Крейвън Котидж“ домакините бяха без своята звезда Димитър Бербатов, който има разтежение. В негово отсъствие съотборниците му успяха да поведат в 10-а минута, когато Младен Петрич бе точен от дузпа.

Натискът на „гражданите“ обаче даде резултат и в края на първото полувреме Серхио Агуеро вкара от близко разстояние избитата от Марк Шварцер топка, за да изравни резултата.

През втората част натискът на Сити бе още по-сериозен, но гол така и не падаше. Постепенно в игра влязоха Марио Балотели и Самир Насри, но решителният джокер за гостите се оказа Един Джеко. Босненецът влезе в игра в 86-а минута, а след по-малко от 60 секунди вкара победния гол за тима от Манчестър. След центриране от фаул в наказателното поле на Фулъм, защитниците на лондончани не успяха да изчистят добре топката, която попадна в Джеко и от десетина метра голаджията заби топката в горния ляв ъгъл за 2:1.

Ливърпул постигна първа победа от началото на сезона, след като надигра Норич с внушителното 5:2. В герой за мърсисайдци се превърна Луис Суарес, който се отличи с хеттрик и асистенция за успеха.

Уругваецът започна голеадата си още във 2-а минута, а в края на първото полувреме удвои аванса на гостите. Само 2 минути след подновяването на играта Нури Сахин сложи точка на спора с трети гол, а асистент на турчина бе Суарес. Голаджията оформи своя хеттрик в 57-а минута, а в оставащото време мачът се доиграваше.

ВИДЕО: Ман Сити би трудно Фулъм, Ливърпул вкара 5 за първата си победа

източник: Reuters

Домакините все пак успяха да стигнат до два гола, дело на Стив Морисън и Грант Холт, а между тях се разписа и Стивън Джерард.



В другите мачове:

Евертън – Саутхемптън 3:1

Рединг – Нюкасъл 2:2

Стоук Сити – Суонзи 2:0

Съндърланд – Уигън 1:0

От 19.30: Манчестър Юнайтед - Тотнъм