Ливърпул победи Астън Вила с 3:0 в мач от 16-тия кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци посрещнаха с ръкопляскания бившия си мениджър Жерар Ули, но го изпратиха с тежка загуба, която утежни положението на новия му отбор.

Въпреки че бяха без звездите си Торес, Джерард и Карагър, домакините показаха много добра игра и се справиха без проблеми с младия отбор на Вила, за който заради контузия отсъства Стилиян Петров.

Изходът на срещата бе решен още в първите 16 минути, когато Ливърпул поведе с 2:0. в 13-та минута резултатът бе открит от Давид Н’Гог, който засече с глава от близко разстояние центриране отляво на Раул Мейрелеш.

Три минути по-късно мърсисайдци се възползваха от грешка в отбраната на Астън Вила, за да стигнат до втори гол. Лукас прехвърли съперниците си и намери добре Райън Бабел, който отдясно на наказателното поле се справи със Стивън Уорнък и вкара в близкия ъгъл.

В 55-та минута Макси Родригес оформи крайния резултат с третия си гол в последните седем мача. Н’Гог проби отляво и върна топката към аржентинеца, който с майсторски удар от 12 метра в горния десен ъгъл вкара за 3:0.

В класирането Ливърпул се изкачи на осмо място с 22 точки, на 10 зад лидера Арсенал. Астън Вила пък се смъкна на 16-а позиция с 17 точки, само на 2 пред зоната на изпадащите.