Лестър удържа Манчестър Сити до 2:2 в мач от турнира за Купата на Англия, и така елитният тим ще трябва да домакинства на преиграването на срещата, ако иска да продължи напред. Сити сътвори пълен обрат срещу „лисиците”, които се подвизават в средата на Чемпиъншип, но не успя да удържи преднината си и да си осигури място в следващия етап още днес.

Това бе общо 50-ти мач между двата състава, и 10-ти за ФА Къп, като до момента Ман Сити е продължавал в седем от сблъсъците за Купата.

Още не бе изминала и една минута от началото на двубоя на „Уокърс Стейдиъм”, когато Сюлейман Бамба откри резултата в полза на Лестър с удар от наказателното поле, който намери центъра на вратата на Джо Харт.

Джеймс Милър успя да изравни резултата в 23-та минута, с шут от разстояние в долния ляв ъгъл на вратата на домакините. В самия край на първото полувреме Сити стигна и до обрат, след като Карлос Тевес се разписа с хубаво попадение за 1:2.

Лестър обаче не смяташе да се отказва, и продължи да се бори след подновяването на играта. В 64-та минута Анди Кинг реализира за ново изравняване на резултата.

И двата състава имаха своите възможности до края, за да си тръгнат още в този момент като победители, но ще трябва да се срещнат отново. Лестър владееше с една идея повече топката, и имаше повече добри положения пред Джо Харт, но така и не се стигна до повече голове в нито една от двете врати.

Преиграванията са на 18 януари.
macici

Goaa | Myspace Video