Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо бе невероятно близо да запише първо домакинско поражение на „Стамфорд Бридж“ в треньорската си кариера, но гол от дузпа на Еден Азар в 6-ата минута на добавеното време донесе 2:2 срещу Уест Бромич. Така португалецът вече в 66 мача у дома няма поражение, като е спечелил 51 от двубоите.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Само преди дни Специалния имаше тежък разговор с героя в мача, който бе изваден от състава заради това, че пропусна една от тренировките на тима. Моуриньо дори заяви, че не е приел извинението на Азар, но съвсем не възрази срещу късния му изравнителен гол, за разлика от играчите на Стийв Кларк.

Челси определено беше отборът, който доминираше преди почивката, но се блъскаше безуспешно в защитния вал на „торбаланите“. Едва в 31-ата минута Оскар стигна до нещо по-опасно, след като стреля от пряк свободен удар на няколко метра от границата на наказателното поле, но Боаз Майхил с чудесен плонж изби.

Усилията на „сините“ бяха възнаградени едва в продължението на първата част, когато Лиъм Риджуел се забави с изчистването на топката и я прати в приближаващия го Самуел Ето'о. Кълбото отиде у Еден Азар, който шутира точно, Майхил спаси, но камерунецът направи успешна добавка за 1:0.

През втората част Шейн Лонг създаде доста главоболия за капитана на „сините“ Джон Тери, който трудно удържаше бързоногия нападател. В 57-ата минута Морган Амалфитано намери ирландеца с чудесно центриране, но ударът с глава на острието се отклони в напречната греда.

Четири минути по-късно обаче тъкмо Лонг изравни резултата, когато реагира най-бързо при едно спасяване на Петър Чех. Вратарят парира опасен удар с глава на Гарет Мъкъли, но „деветката“ на Уест Бромич добута кълбото в мрежата.

В 68-ата чешкият национал допусна детински гол във вратата си, след като подцени далечния шут на Стефан Сесеньон и позволи на кълбото да мине между ръцете и краката му.

До края Челси натисна мощно, но Майхел правеше спасяване след спасяване. В 77-ата Иванович изпрати страховито воле почти от упор, но стражът на гостите се справи и с него, а защитниците пред него блокираха добавката на Рамиреш.

В добавеното време на мача обаче домакините стигнаха до точката, след като получиха спорна дузпа за фаул на Стивън Рийд срещу Рамиреш. Контакт между двамата имаше, но бразилецът вече бе тръгнал да пада в наказателното, а съдията видя достатъчно, за да посочи бялата точка. В продължение на няколко минути футболистите на „дроздовите“ протестираха, но в крайна сметка нервите на Азар не трепнаха и белгиецът донесе равенството.

Така Челси загуби третото си място във временното класиране, което отиде в ръцете на Саутхемптън след днешната победа на „светците“ над Хъл Сити с 4:1. „Сините“ имат 21 точки в актива си, докато воденият от Маурисио Почетино тим е с една повече.

Уест Бромич пък направи стъпка нагоре и вече е 9-и с 14 пункта.

Всички резултати от днешните мачове във Висшата лига, 11-и кръг:

Астън Вила – Кардиф Сити 2:0

Ливърпул – Фулъм 4:0

Саутхемптън – Хъл Сити 4:1

Кристъл Палас – Евертън 0:0

Челси – Уест Бромич 2:2