Отборът на Ливърпул изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона, побеждавайки тима на Фулъм с категоричното 4:0. В същото време, представянето на Димитър Бербатов бе на обратния полюс, като българинът не застраши вратата на домакините нито веднъж. Бербатов започна мача като титуляр, но бе сменен в 82-ата минута. Привържениците на „червените“ пък не пропуснаха нито една удобна възможност да освиркват българина. Както е известно, преди няколко години Бербатов наниза хеттрик във вратата на Ливърпул, когато носеше фланелката на вечния враг на тима Манчестър Юнайтед.

Ливърпул нямаше абсолютно никакви проблеми срещу своя противник, като възпитаниците на Брендън Роджърс откровено се забавляваха на терена. „Червените“ успяха да поведат в резултата в 23-ата минута, когато Фернандо Аморебиета си реализира автогол с глава след центриране отдясно.

Само три минути по-късно домакините увеличиха преднината си, а попадението бе дело на защитника Мартин Шкъртел, който се разписа след подаване от корнер.

През първото полувреме падна още един гол, въпреки че мърсисайдци имаха още няколко отлични възможности да се разпише. Луис Суарес направи резултата класически в 36-ата минута след отлична атака за „червените“. Стивън Джерард излъга технично Бербатов в центъра на терена и подаде към отлично игралия в този мач Джордан Хендерсън, Халфът намери с прецизен пас Суарес в наказателното поле, а уругваецът с лекота пусна топката покрай вратаря. Голмайсторът на Ливърпул се разписа и през втората част, за да оформи крайното 4:0 в полза на „червените“.

Тимът на Брендън Роджърс отправи цели 32 удара към вратата на своя противник, докато вратарят на „червените“ Симон Миньоле трябваше да се намесва само веднъж след изстрел в рамката на вратата.

С успеха си, Ливърпул запазва второто място във временното класиране. „Червените“ вече имат актив от 23-точки, една повече от третия Челси, който днес направи грешна стъпка срещу УБА и завърши 2:2 на своя „Стамфорд Бридж“. В същото време Фулъм е само на две точки от зоната на изпадащите, а съдбата на мениджъра Мартин Йол продължава да бъде неясна.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Другият българин във Висшата лига Александър Тонев игра цял мач за своя Астън Вила при успеха с 2:0 над Кардиф Сити. Домакините се наложиха след късни голове на Леандро Бакуна и Либор Козак. Това бяха първите голове за бирмингамци след суша от седем часа и половина.