Новият мениджър на Ливърпул Кени Далглиш не успя да запише победа и в третия си мач начело на “червените”. В интересно и напрегнато мърсисайдско дерби, Ливърпул направи 2:2 срещу Евъртън, и двата състава продължават да са с равни точки във втората половина на таблицата.

Ливърпул буквално премаза Евертън през първото полувреме, макар и без все още наказания си капитан Стивън Джерард. “Червените” изиграха отлични 45 минути и можеха да водят с повече от 1:0 на почивката. Раул Мейрелеш откри резултата в 29-та минута с удар от разстояние, а положенията пред Тим Хауърд се нижеха едно след друго, като само късметът попречи на Торес също да се разпише.

На почивката Кени Далглиш предприе една смяна, която вероятно бе наложителна, заради проблем на Даниел Агер, а мястото на защитника зае Сотирос Киргиякос. Само 38 секунди след подновяването на играта обаче Евертън успя да изравни резултата. Силвен Дистен бе на точното място, да засече центриране на Микел Артета, и да върне “карамелите” в мача.

Джърмейн Бекфорд сътвори пълен обрат в 52-та минута, когато реализира и втори гол за Евертън, който тотално промени интригата в срещата.

Шокираният тим на Ливърпул реагира достатъчно бързо, и в 68-та минута Макси Родригес си изпроси дузпа, след като бе повален в пеналта от Тим Хауърд. Дирк Каут застана зад топката и от бялата точка изравни отново резултата.

В последните двайсетина минути двамата наставници опитаха със смени да променят развитието на двубоя, но играта бе повече предпазлива, отколкото двуостра, и въпреки опитите, нищо не се промени в резултата.

Равенството със сигурност не се понрави на никой от двата състава, които останаха само на четири точки над зоната на изпадащите.