Отборът на Уигън постигна класическа победа над Евъртън с 3:0 и по този начин си осигури място на полуфиналите на турнира за ФА Къп. Срещата се състоя на „Гудисън Парк“, а Уигън реши всичко всичко само за 3 минути. От 30-ата до 33-ата минута Майнор Фигероа, МакМанаман и Жорди Гомес вкараха по един гол и по този начин си осигуриха място на следващата фаза на турнира.

През първите 15 минути на мача футболистите на Уигън непрекъснато организираха атаки към вратата на противника си, като с няколко добри изяви се отчетоха и „карамелите“.

Така постепенно се стигна до 30 минута, когато възпитаниците на Роберто Мартинес стигнаха до ъглов удар след изпълнението, на който резултатът бе открит от Майнор Фигероа за 1:0. Едва минута след това, МакМанаман удвои преднината за своите, след като се измъкна много добре от бранител на Евъртън и направи 2:0. В 33-ата минута резултатът вече бе класически – Жорди Гомес се разписа за 3:0, след великолепна асистенция на Аруна Гомес.

През втората част не се случи нищо по интересно, а резултатът остана непроменен. Футболистите на Дейвид Мойс се опитаха да вземат инициативата в свои ръце, но стигнаха само до няколко корнера, след изпълнението на които вратата на Уигън не бе застрашена.