Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Арсенал на своя стадион „Олд Трафорд” и по този начин се класира за полуфиналите на ФА Къп. Арсенал загуби финала за Купата на лигата от Бирмингам в края на миналия месец и бе отстранен от Шампионската лига през седмицата след загуба от Барселона.

Българският футболист Димитър Бербатов остана резерва и не се появи в игра, а мениджърът сър Алекс Фъргюсън запази и други основни играчи преди мача реванш от осминафиналите на Шампионската лига.

Домакините поведоха в резултата в 27-ата минута, когато Хавиер Ернандес се откъсна зад отбраната на гостите и засече с глава подаване на Рафаел, но ударът му бе отразен с мъка от Мануел Алмуния, след което топката попадна в краката на Фабио и той на празна врата се разписа за 1:0.

Футболистите на Арсенал имаха превес след получения гол и се опитаха да изравнят, но Ван дер Саар се намеси на три пъти решително, като най-опасен бе ударът на Насри в 45-та минута.

Второто полувреме също започна с натиск на гостите. Играчите на Арсенал, които се бяха концентрирали в предни позиции бяха наказани в 49-та минута, когато Рууни с глава направи резултата 2:0.

Маруан Чамак и Самир Насри отправиха опасни удари към вратата на домакините, но Ван дер Саар за пореден път демонстрира класата си и направи решителни спасявания.

В края на мача защитникът на Арсенал Йоан Джуру получи тежка контузия и бе изнесен на носилка.