След две изключително спорни отсъждания на главния рефер, Манчестър Юнайтед нанесе първа загуба на Челси от началото на сезона във Висшата лига. „Червените дяволи“ спечелиха с 3:2 дербито от 9-ия кръг в Англия пред пълните трибуни на „Стамфорд Бридж“. В главно действащо лице в Лондон обаче се превърна Марк Клатенбърг, който изгони двама от Челси през второто полувреме, а съдията зачете победния гол на Хавиер Ернандес, дошъл след неотсъдена засада на мексиканеца.

Докато бяха по единадесет футболисти на терена, домакините като цяло надиграха своя съперник, с изключение на първите 15-ина минути на двубоя, в които паднаха и автоголът на Давид Луис и попадението на Робин Ван Перси. В средата на второто полувреме обаче, само в рамките на пет минути бяха изгонени Бранислав Иванович и Фернандо Торес, като решението срещу испанеца беше доста спорно. В 75-та минута пък влезлият като резерва Хавиер Ернандес донесе успеха на гостите, но попадението дойде след засада, която ясно се вижда на телевизионните повторения.

Роберто Ди Матео излезе със същия състав, който победи с 4:2 Тотнъм. Сър Алекс Фъргюсън пък тръгна изключително офанзивно, с Антонио Валенсия и Ашли Йънг по крилата, Уейн Рууни и Робин Ван Перси в нападение, а в средата на терена си партнираха Майкъл Карик и Том Клевърли.

Още в 3-та минута Робин Ван Перси се измъкна добре от опеката си, след което стреля плътно от около 28 метра, но право в Чех.

Минута по-късно вече Юнайтед откри резултата. След страхотна атака, топката стигна до Ашли Йънг, който задържа отлично, след което пусна към Уейн Рууни, той навлезе в наказателното поле, стигна почти до аутлинията, върна към дузпата на Робин Ван Перси, холандецът стреля от движеиние, топката удари страничния стълб, след което рикошира в Давид Луис и влезе в мрежата зад Чех.

ВИДЕО: Два червени картона, гол от засада и успех за Юнайтед над Челси в Лондон

източник: Reuters

„Червените дяволи“ удвоиха преднината си в 12-та минута, отново след атака отдясно. Рафаел пусна към Антонио Валенсия, който центрира страхотно по земята, а топката стигна до Робин Ван Перси. Холандецът засече отблизо и вкара за 2:0.

ВИДЕО: Два червени картона, гол от засада и успех за Юнайтед над Челси в Лондон

източник: Reuters

След двата гола, Челси заигра много по-добре и натисна своя съперник. В 24-та минута Давид Де Хеа показа сериозна класа, и спаси с крак изстрел от пряк свободен на Давид Луис. В 36-та минута, Джони Еванс бе много близо да си вкара автогол, след рикошет в крака му, топката се удари в страничния стълб и излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар, Гари Кейхил с глава стреля страхотно, но Давид Де Хеа със сетни усилия опази вратата си. В последните 15-ина минути на първото полувреме, домакините натиснаха сериозно, а Давид Де Хеа на два пъти трябваше да се намесва решително, за да запази мрежата зад себе си суха. В 41-та минута испанецът извади с една ръка силен удар с глава на Торес.

Две минути по-късно – в 43-та минута – логичното се случи и Хуан Мата вкара прекрасен гол за 1:2 от около 20 метра от пряк свободен удар.

ВИДЕО: Два червени картона, гол от засада и успех за Юнайтед над Челси в Лондон

източник: Reuters

В следващата атака, отново Мата бе изведен сам срещу Давид Де Хеа, но този път стражът успя да спаси.

В началото на второто полувреме, Юнайтед имаше претенции за дузпа, след като при центриране на Антонио Валенсия топката се спря в ръката на Давид Луис. Разстоянието между двамата футболисти обаче бе твърде малко, за да бъде отсъден 11-метров наказателен удар.

Настойчивостта на Челси отново даде резултат В 53-та минута. Оскар центрира към малкото наказателно поле, където Рамирес с глава надигра Том Клевърли и отблизо вкара за 2:2.

ВИДЕО: Два червени картона, гол от засада и успех за Юнайтед над Челси в Лондон

източник: Reuters

След изравнителното попадение Еден Азар имаше две отлични възможности да направи пълен обрат за домакините, но ударите му бяха спасени от Де Хеа.

Бранислав Иванович получи директен червен картон в В 63-та минута. Като последен в отбраната, той фаулира Ашли Йънг малко пред границата на наказателното поле на Чесли, а Марк Клатенбърг нямаше избор освен да изгони сърбина.

ВИДЕО: Два червени картона, гол от засада и успех за Юнайтед над Челси в Лондон

източник: Reuters

Сър Алекс Фъргюсън реагира и смени Том Клевърли с Хавиер Ернандес. Роберто Ди Матео също направи промяна, на мястото на Оскар той пусна в игра Сесар Аспиликуета, който зае мястото на десния бек.

Най-спорната ситуация до този момент в мача дойде 69-та минута. Торес остана сам в нападение между трима бранители на Юнайтед, пусна топката между краката на Джони Еванс, който пробва шпагат, не уцели топката, и закачи леко испанеца по крака. Торес обаче полетя и падна на тревата. Главният рефер вдигна жълт картон на Торес за симулация, а това бе второто официално предупреждение за нападателя, който също напусна терена преждевременно.

ВИДЕО: Два червени картона, гол от засада и успех за Юнайтед над Челси в Лондон

източник: Reuters

Малко по-късно за Челси в игра се появи Райън Бъртранд, а след него Райън Гигс замени Уейн Рууни в състава на гостите.

Победният и доста спорен гол за Юнайтед падна в 75-та минута. Чичарито се разписа за 3:2 в полза на Юнайтед, като останаха сериозни съмнения за засада. Получи се добра атака за гостите, Робин Ван Перси стреля, Чех първоначално отклони топката, точно преди тя да премине голлинията бе избита от бранителите в синьо, топката стигна до Рафаел, който центрира остро към вратата, където Чичарито засече за 3:2. При центрирането на бразилския бек обаче, Ернандес правеше крачка в посока на точката на дузпата, но все пак бе зад отбраната на „сините“.

ВИДЕО: Два червени картона, гол от засада и успех за Юнайтед над Челси в Лондон

източник: Reuters

В 82-та минута Ди Матео показа, че не се е отказал от точката и на мястото на Еден Азар пусна Даниел Стъридж, но това не даде резултат. В 93-та минута пък Валенсия имаше страхотна възможност да вкара нов гол, но останал очи в очи с Чех стреля изключително неточно и прати топката в аут.

Във временното класиране, Челси остава водач с 22 точки, само на точка пред 2-ия Манчестър Юнайтед и 3-ия Манчестър Сити.