Отборът на Манчестър Юнайтед се изкачи на 3-ото място в класирането на Висшата лига. „Червените дяволи“ се наложиха с 3:1 над Астън Вила в мач от 31-ия кръг на Премиърлийг, който се игра на „Олд Трафорд“. Срещата бе наблюдавана на живо от 75 397 зрители на съоръжението.

Третата позиция на Юнайтед обаче може да се окаже временна, тъй като Манчестър Сити все още не е изиграл своя мач от кръга. Съставът, воден от Луис ван Гаал, има 62 точки, на една след Арсенал, който по-рано през деня разби Ливърпул. На четвърто място е сити с 61 пункта. Лидер е Челси.

Положението на Астън Вила в подреждането обаче не е розово. Бирмингамският клуб се намира на 16-а позиция с 28 точки, само на 3 от опасната зона на изпадащите.

Попаденията за успеха реализираха Андер Ерера, който се разписа на два пъти и Уейн Рууни. За Астън Вила попадение вкара Кристиан Бентеке.

Домакините започнаха много активно срещата, като в началото Дейли Блинд и Ашли Йънг се опитаха да застрашат вратата на съперника. В 4-ата минута „червените дяволи“ дори имаха претенции за дузпа, но главният рефер Роджър Ийст не се впечатли от реакцията на Уейн Рууни.

Първото по-опасно положение пред мрежата на Астън Вила бе в 10-ата минута, но ударът на Хуан Мата бе блокиран.

Играчите на Луис ван Гаал продължиха да доминират, като след около 30 минути игра, владението на топката бе повече от показателно – 73% в полза на „червените дяволи“.

Попадението обаче падна малко преди почивката. В 43-ата минута Дейли Блинд върна топката от аутлинията в наказателното поле, а Андер Ерера стреля за 1:0.

През второто полувреме доминацията на Манчестър Юнайтед продължи да бъде осезаема. Ашли Йънг и Маруан Фелайни изправиха на два пъти на нокти защитата на бирмингамския клуб, но второто попадение в срещата падна в 79-ата минута.

Влезлият само преди минути Анхел ди Мария намери в наказателното поле Уейн Рууни, който майсторски овладя топката, и стреля мощно за 2:0.

Само 60 секунди по-късно гостите върнаха едно попадение, за да поставят под напрежение щаба и феновете на Манчестър Юнайтед. Голът падна след ниско центриране от корнер, а Кристиан Бентеке засече за 2:1.

В заключителните минути играчите на Астън Вила се активизираха, в опит да стигнат до равенството. Въпреки желанието обаче, „дяволите“ взеха своето, с категоричен резултат 3:1. Последното попадение падна в добавеното време. В 92-ата минута Андер Ерера реализира втория си гол в мача с удар по земя, този път след асистенция на Хуан Мата.