Уест Хем обърна Тотнъм за пет минути, за да стигне до победата с 2:1 при гостуването си на „Уайт Харт Лейн” и по този начин да се класира за полуфиналите на Купата на Лигата. Загубата на Тотнъм вгорчи дебюта на временния мениджър на отбора Тим Шерууд. По този начин „чуковете” нарушиха традицията, която преди началото на мача показваше, че те нямат победа в последните три мача срещу „шпорите” за Купата на Лигата.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА УЕСТ ХЕМ НАД ТОТНЪМ ВИЖТЕ ТУК!

Тотнъм започна амбициозно двубоя и във 2-та минута Аарън Ленън центрира остро в наказателното поле на Уест Хем, където Сигурдсон не успя да засече топката, но тя стигна до Джърмейн Дефоу, който на свой ред стреля, но неточно в аут. Две минути по-късно Андрю Таунзенд стреля, но в страни от целта. В 10-та минута Таунзенд центрира в наказателното поле на Уест Хем, където Емануел Адебайор стреля с глава, но неточно в аут.

Тотнъм имаше тотален контрол над мача през първото полувреме, а в 40-та минута Емануел Адебайор пропусна поредната добра възможност, която се откри пред него.

В началото на второто полувреме Тотнъм продължи да има превес и да създава опасности пред вратата на Уест Хем, но нови пропуски направиха Таунзенд, Сигурдсон и Ленън.

Тотнъм поведе в резултата в 67-та минута, когато Дефоу намери Емануел Адебайор и той този път не сбърка, като прати топката под напречната греда във вратата на Адриан.

Андрю Таунзенд получи контузия в 72-та минута и бе сменен принудително от Насер Чадли.

След неразбирателство между Чадли и Кирикеш в 74-та минута топката стигна до Тейлър, който стреля опасно, но Уго Лорис спаси. Две минути по-късно Тейлър пробва нов удар по посока на вратата на Тотнъм, но Лорис отново спаси.

Уест Хем изравни резултата в 79-та минута след гол на Мат Джарвис.

„Чуковете” нанесоха своя втори удар в 84-та минута, когато Диаме центрира в наказателното поле на Тотнъм, където Майга засече топката с глава и я прати във вратата на Лорис. Това е първи гол за Майга от близо една година насам.

Тотнъм се опита да стигне до изравнителен гол в последните минути на срещата, но „шпорите” така и не успяха да упражнят сериозен натиск, който да доведе до резултат.

Така Уест Хем се класира за полуфиналите на Купата на Лигата, където съперник на лондончани ще бъде Манчестър Сити. Първите срещи са в седмицата от 6-ти януари, а реваншите - в тази след 20-ти януари. Първият мач е на „Етихад”, а реваншът в Лондон.