Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите на Купата на Лигата, след като победи с 2:0 като гост Сток Сити. „Червените дяволи” срещнаха сериозна съпротива през първото полувреме на мача, но през второто успяха да стигнат до победата. По този начин Манчестър Юнайтед записа трета поредна победа във всички надпревари.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ВИЖТЕ ТУК!

Гостите имаха превъзходство в първите минути на срещата и в 4-та минута Ашли Коул пропусна добра възможност да се разпише.

Сток Сити отговори с опасна атака в 11-та минута, когато Камерън направи двойно подаване с Джонатан Уолтърс и стреля, но неточно. Осем минути по-късно Асаиди пробва изненадващ удар, който обаче не затрудни Давид де Хеа, тъй като топката мина над напречната греда в аут.

Андерсон отправи далечен удар по посока на вратата на Сток Сити в 23-та минута, но Сьоренсен спаси без проблеми.

В 29-та минута над „Британия стейдиъм” заваля градушка и мачът бе прекратен за пет минути.

В края на първото полувреме Манчестър Юнайтед можеше да поведе в резултата, но ударът на Джони Еванс бе отразен от Томас Сьоренсен.

Дейвид Мойс направи интересна смяна в 57-та минута, когато пусна в игра Хавиер Ернандес на мястото на Андерсон.

„Червените дяволи” излязоха напред в резултата в 63-та минута, когато Ернандес подаде към Ашли Йънг, който с далечен удар прати топката във вратата на Томас Сьоренсен.

Второто попадение за Манчестър Юнайтед падна в 78-та минута, когато Патрис Евра стреля от границата на наказателното поле на Сток Сити и прати топката в левия ъгъл на вратата на Сьоренсен.

До края на срещата футболистите на Манчестър Юнайтед не срещнаха никакви проблеми да задържат аванса си от два гола.

Така Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите на Купата на Лигата, където "червените дяволи" ще се изправят срещу отстранилия Челси тим на Съндърланд. Първите срещи са в седмицата от 6-ти януари, а реваншите - в тази след 20-ти януари. В първия мач Манчестър Юнайтед е гост, а реваншът е на "Олд Трафорд".