Челси демонстрира силното си лице при гостуването на Сток Сити от 22-я кръг на Премиършип. „Сините“ победиха с 4:0 „грънчарите“ на „Британия стейдиъм“ и по този начин се завърнаха на трето място във временното класиране. Лондончани играха много силно, като през второто полувреме това пролича най-добре. Сток Сити за първи път в своята история допусна домакинска загуба с повече от два гола разлика.

Петър Чех се завърна на вратата на Челси, а в края на мача в игра за „сините“ се появи и капитанът Джон Тери. Нападението на лондончани бе водено от Демба Ба.

Мачът започна равностойно. Първата възможност бе за домакините в 7-та минута, когато след удар на Уолтърс топката рикошира в крака на Рамирес и стигна до Кенуайн Джоунс, който от чиста позиция стреля, но в страни от вратата на Петър Чех.

Франк Лампард стреля много опасно в 25-та минута, но Асмир Бегович спаси. Девет минути по-късно Демба Ба можеше да вкара, но босненският вратар на Сток Сити отново спаси.

Челси поведе в добавеното време на първото полувреме. Във втората минута от даденото от съдията продължение Сесар Аспиликуета центрира в наказателното поле на Сток Сити, където Джонатан Уолтърс в опита си да избие топката с глава я прати в собствената си врата.

Сток Сити започна силно второто полувреме и в 54-та минута Стивън Н'Зонзи стреля силно от 30 метра, но Петър Чех спаси.

Челси удвои своята преднина в 62-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Сток Сити, Джонатан Уолтърс в опита си да изпревари Франк Лампард си отбеляза втори автогол, след като засече топката в собствената си врата.

Хуан Мата спечели дузпа за Челси в 64-та минута, след като бе съборен в наказателното поле на Сток Сити от Робърт Хут. Наказателният удар бе реализиран от Франк Лампард в 65-та минута и по този начин „сините“ поведоха с 3:0.

Челси можеше да вкара четвърти гол в 69-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Сток Сити Демба Ба свали с глава топката към Лампард, който отблизо можеше да разстреля Бегович, но стреля право в тялото на вратаря.

Все пак Челси вкара четвърто попадение в 73-та минута, когато с далечен удар Еден Азар прати топката в десния ъгъл на Асмир Бегович.

Джон Тери спъна Джонатан Уолтърс в наказателното поле на Челси в 89-та минута и съдията свири дузпа за Сток Сити. Уолтърс стреля от бялата точка и нацели напречната греда.

Със спечелените три точки Челси се изкачи на трето място във временното класиране в Премиършип. „Сините“ имат 41 точки и са на четири зад втория Манчестър Сити и с една пред четвъртия Тотнъм, но имат и мач по-малко. Сток Сити остана на десета позиция с 29 точки.


S0-4C www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Останалите резултати от кръга:

Фулъм – Уигън 1:1

Астън Вила – Саутхемптън 0:1

Евертън – Суонси 0:0

Норич – Нюкасъл 0:0

Рединг – Уест Бром 3:2

Съндърланд – Уест Хем 3:0

КПР – Тотнъм 0:0