Челси завърши наравно 2:2 срещу Саутхемптън в отложен мач от 17-я кръг на Висшата лига. Така „сините“ за пореден път оставиха тихи трибуните на „Стамфорд бридж“, като нямат победа пред собствена публика от разгрома над Астън Вила преди Коледа. Формата на Челси у дома като цяло е трагична този сезон в Премиършип, като именно успехът над Вила бе единствен за тях на свой терен от октомври насам.

Загубените две точки не позволиха на Челси да се доближи само на четири точки зад втория в класирането Манчестър Сити, и „сините“ останаха с 42 точки, на шест зад „гражданите“ и на цели 13 от лидера Ман Юнайтед.

За Саутхемпън, държащ се над чертата, всяка точка е решаваща, затова постигнатата такава при гостуване на един от лидерите може да се окаже много важна. Само преди десетина дни тимът загуби в ФА Къп у дома с 1:5 точно от Челси, но сега си го върна далеч от дома.

Челси поведе с 2:0 още през първото полувреме, но се отпусна след почивката, и сам се докара до ситуация, в която да търси отново победен гол в заключителните минути. За пореден път тимът на Рафаел Бенитес бе разсеян в защита, и пасивен в нападение.

„Сините“ поведоха в 25-та минута, благодарение на таланта на Демба Ба. Още при първото си положение, новото попълнение се разписа, след като получи отдясно, и с трудно изпълнение , опит за странична ножица, реализира от точката на дузпата. В самия край на първото полувреме, Рамирес удари греда, а Еден Азар засече отскочилата топка в мрежата за 2:0.

ВИДЕО: Челси пак изпрати феновете си с наведени глави, този път се даде на Саутхемптън

източник: Reuters

13 минути след началото на второто полувреме, гостите успяха да намалят изоставането си, като Натаниъл Клайн намери Рики Ламбърт на десетина метра фронтално срещу вратата, и той с глава направи 2:1. Отбраната на Челси не се намеси адекватно, и малко лековато остави Ламбърт да заеме добра позиция. В 74-та минута Джейсън Пънчиън отбеляза красив гол, от около 12 метра от воле.

11 минути преди края на срещата Рафа Бенитес пусна в игра Фернандо Торес, вместо Франк Лампард, но испанският нападател имаше само едно по-интересно положение пред вратата на Саутхемптън. Гостите пък бяха доволни от постигнатото, и успяха да се прегрупират, за да запазят равенството в оставащото време.