Челси изпусна Валенсия на „Местая“ и двата тима завършиха 1:1. „Сините“ от Лондон поведоха в резултата малко след почивката, но изпуснаха трите точки в самия край на срещата, когато домакините изравниха от дузпа. Срещата от Група E на Шампионската лига завърши с много разправии и претенции от страна на англичаните към рефера Никола Ризоли за решението му да отсъди 11-метров наказателен удар.

ВИДЕО: Челси изпусна Валенсия, Леверкузен взе своето от Генк

източник: Reuters

В другия двубой от потока, Байер Леверкузен стигна спокойно до трите точки след успех с 2:0 над Расинг Генк, като точни за немците бяха Ларс Бендер в 30-та и Михаел Балак в 90-та минута.

Челси излезе в нападение срещу Валенсия с бившия играч на домакините Хуан Мата и Фернандо Торес. Никой от тях обаче не успя да се разпише в срещата, в която първото полувреме бе сравнително равностойно, като лек превес имаха „сините“. Въпреки това те не успяха да стигнат до гол. Ситуацията се повтори и след почивката. В 56-та минута обаче Франк Лампард с прецизен изстрел вътре в наказателното поле откри за 1:0.

В 83-та минута Андре Вилаш-Боаш извърши съдбоносна смяна за крайния изход на двубоя – на терена на мястото на Лампард се появи Соломон Калу. Именно той четири минути по-късно игра с ръка в наказателното поле, а Никола Ризоли посочи дузпата. Зад топката застана Роберто Солдадо, който не сбърка и изравни за 1:1.

Класиране:

1. Челси 4 точки

2. Байер 3

3. Валенсия 2

4. Генк 1